Klachten

Heup- en beenklachten

Heup klachten komen voort uit het heupgewricht. Dit wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, bij het schaambeen, laag in de rug of bil komen vaak vanuit het bekken en niet uit het heupgewricht. 

Pijn in het heupgewricht kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is artrose of slijtage van de heup. Dit kan zowel pijn als stijfheid veroorzaken. Daarnaast zijn er nog andere structurele veranderingen die heupklachten kunnen veroorzaken zoals een impingement syndroom. 

Structurele veranderingen en artrose zijn niet weg te nemen, maar uw chiropractor kan helpen om de pijn te verminderen en de functie te verbeteren. Wanneer omliggende gewrichten in de bewegingsketen zoals bekken, knie, voet en enkel zo goed mogelijk functioneren kan dit de klachten van de heup positief beïnvloeden.

Pijnklachten in het been zijn vaak afkomstig uit de lage rug of de heupen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ischias of hernia klachten. Daarnaast kunnen spieren uit het bekken en heup gebied ook uitstraling geven in het been.  

Naast heup- en beenklachten kan uw chiropractor u ook helpen met knie en enkel klachten. Omdat de oorzaak van de klachten niet altijd op de plek zit van de pijn kijkt de chiropractor altijd de gehele beweegketen na. Neem bij vragen gerust eens contact op!