Werkwijze

Werkwijze 

Uw chiropractor kan uw klachten met verscheidene technieken behandelen. Welke technieken worden toegepast, hangt af van de aard van uw klachten, uw wensen en uw behoeftes. Tijdens het eerste consult wordt dit uitgebreid met u besproken en wordt een behandelplan opgesteld die het beste bij u past. 

Behandelplan

Hoewel klachten vaak acuut lijken te ontstaan, gebeurt dit niet van het een op het andere moment. Het lichaam corrigeert vaak langere tijd kleinere problemen voordat het lichaam pijn signalen begint te geven. Hierdoor kan het herstelprocess ook langer in beslag nemen.

Doel van de behandeling is om het lichaam optimaal te kunnen laten functioneren. Omdat elke patiënt anders is, zal dit plan persoonlijk afgestemd worden. Door factoren zoals werk, emotionele stress en erfelijke factoren zal dit behandelplan variëren en wordt er specifiek advies gegeven.

De eerste fase van de behandeling is gericht op het herstellen van het natuurlijke bewegingspatroon van het lichaam. Hierdoor worden overbelaste plekken ontlast en treed er pijn vermindering op. Dit wordt beïnvloed door het herstellend vermogen van het lichaam. Gemiddeld zijn er ongeveer 4 behandeling nodig om dit te bereiken. 

Wanneer de pijn verminderd is kan het lichaam weer goed bewegen. Het lichaam heeft vaak wat langer te tijd nodig om aan deze nieuwe situatie te wennen en valt vaak terug in deze oude patronen. Dit heeft vaak ook te maken met externe factoren zoals een verkeerde houding tijdens het werk of compensatie door een oude blessure. Deze fase is er dan ook op gericht om over een wat langere tijd het lichaam de stabiliseren. Passend advies over persoonlijke oefeningen helpt om deze aanpassing te bevorderen. 

Nadat de klachten weg zijn is het wenselijk te voorkomen dat deze terugkeren. Wanneer we weten dat het lichaam een aantal zwakke plekken heeft zal dan ook het advies zijn het lichaam periodiek te laten controleren. Zo blijft uw lichaam in optimale conditie!