Klachten

Hoofdpijn

Wist u dat 20% van de Nederlandse bevolking wekelijks hoofdpijn heeft? Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijk oorzaken. Klachten kunnen gerelateerd zijn aan spieren en gewrichten, de bloedvaten, het zenuwstelsel, maar ook aan hormonen, stress en de vochthuishouding. De meest bekende hoofdpijnen zijn migraine en spanningshoofdpijn.

Migraine 

Bij migraine ontstaan hoofdpijnaanvallen die een halve tot 3 dagen kunnen duren. Ze kunnen gepaard gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura’). De hoofdpijn zit meestal aan een kant van het hoofd en wordt als kloppend of bonzend ervaren. Migrainepatiënten kunnen gevoelig zijn voor bepaalde prikkels. Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol en bij vrouwen de maandelijkse hormoonschommelingen. Daarnaast kan spanning in het nekgebied een trigger zijn. Wanneer dit de aanleiding is van migraine kan een chiropractor helpen klachten te verlichten of de frequentie van aanvallen te verminderen.

Spanningshoofdpijn 

Dit is de meest voorkomende primaire vorm van hoofdpijn. Het geeft vaak een doffe en drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd die als een strakke band om het hoofd kunnen voelen. Het ontstaat meestal vanuit de nek. Klachten kunnen de hele dag aanwezig zijn en houden soms dagenlang aan. Spanningshoofdpijn wordt ook gerelateerd aan stress en vermoeidheid. 

Daarnaast kan ook het kaakgewricht een rol spelen bij hoofdpijn klachten. 

Door middel van een uitgebreid vragengesprek kan uw chiropractor bepalen welke problemen meespelen en bepalen of behandeling effectief is.